fril_musikk_quarteto_testosterone_-4205.jpg

Daniel Lyngstad 

Fiolin

Fiolinisten Daniel Lyngstad (f. 1991) er en aktiv kammer- og frilansmusiker basert i Oslo. Daniel jobber i sesongen 18/19 som 1-fiolinist i Operaorkesteret ved Den Norske Opera & Ballett, og kombinerer dette med sin øvrige musikkvirksomhet. Siden studiene har han hatt langtidskontrakter i 1.-fiolingruppene i Copenhagen Phil, Trondheim Symfoniorkester og Trondheimsolistene.

Daniel har en mastergrad i utøvende musikk fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København, og tok sin bachelorgrad ved Barratt Due musikkinstitutt i Oslo. Daniel studerte for professorene Serguei Azizian og Geir Inge Lotsberg.

Som fiolinist i Quartetto Testosterone har han siden 2011 holdt konserter i bl.a. Carnegie Hall, Det Norske Slott og på en rekke kammermusikkfestivaler i inn- og utland.
 Gjennom kvartetten har han også fått en grundig kammermusikalsk skolering gjennom European Chamber Music Academy.

Daniel er en aktiv barokkfiolinist, og har spilt regelmessig med bl.a. Barokkanerne og Trondheim Barokk. Han har også jobbet med en rekke andre orkestre som Ensemble Allegria, Arctic Philharmonic, Diamantensemblet og Oslo Camerata.

Utover sitt utøvende virke er Daniel medstifter og tidligere leder av kammermusikkfestivalen Fagerborgfestspillene, konsertansvarlig ved festivalen Valdres Sommersymfoni siden 2016, og var prosjektleder for mentorprogrammet "Crescendo" under Festspillene i Bergen i 2018. Han var konsertmester ved en rekke prosjekt for Ungdomssymfonikerne i perioden 2011-2014 og har i flere år vært dirigent ved Sommermusikkskolen i Trondheim, der han i dag er daglig leder.