fril_musikk_quarteto_testosterone_-4205.jpg

Daniel Lyngstad 

Fiolin

Fiolinisten Daniel Lyngstad (f. 1991) er en aktiv kammer- og frilansmusiker med baser i København, Trondheim og Oslo. Daniel er siden 2017 ansatt på kontrakt i Copenhagen Phil og kombinerer dette med sin øvrige musikkvirksomhet.


Daniel har utdannelse fra Barratt Due musikkinstitutt i Oslo og Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København med lærerne Geir Inge Lotsberg og Serguei Azizian.
Daniel har vært fiolinist i Quartetto Testosterone siden 2011. Ved siden av studiene og kvartettvirksomheten var han konsertmester for Ungdomssymfonikerne 2011-2104. Daniel hadde våren 2016 halvtårskontrakt i Trondheim Symfoniorkester og Trondheimssolistene. Videre har han blant annet jobbet med Oslo Camerata, Arctic Philharmonic, Diamanten Strings og Trondheim Barokk. Utover dette har han vært fiolinsolist med DKDMs kammerorkester og i Norsk Kammeroperas oppsetning Den gale enke. Daniel har vært dirigent for kammerorkesteret ved Sommermusikkskolen i Trondheim siden 2014 der han i dag også er daglig leder. Videre er han medstifter og tidligere leder for kammermusikkfestivalen Fagerborgfestspillene 2014.


Før studiene i Oslo og København har Daniel bakgrunn fra musikkmiljøet i Trondheim gjennom Lørdagsskolen ved Trondheim Kommunale Kulturskole, musikklinja ved Trondheim Katedralskole og Unge Musikere ved NTNU med lærerne Ian Hedley og Marianne Thorsen.