fril_musikk_quarteto_testosterone_-4220.jpg

Jakob Dingstad

Bratsj

Bratsjisten Jakob Dingstad er en aktiv kammer- og orkestermusiker basert i Helsingfors. Han er solobratsjist i Den finske radioens symfoniorkester, og har hatt ytterligere engasjementer i Tapiola Sinfonietta, Savonlinna operafestival (Finland) og Sveriges radios symfoniorkester (Stockholm).

Han studerer til mastergrad med professor Lars Anders Tomter ved Norges musikkhøgskole. Som kammermusiker var med på å danne strykekvartetten Quartetto Testosterone i 2008, og senere Ratatosk strykekvartett i 2014. Han har vikariert Oslo-filharmonien og Den Norske Operas Orkester, og vært aktiv i Oslofjord Kammerfilharmoni, som er et orkester bestående av frilansmusikere.

I løpet av ungdomsårene var Jakob elev ved Barratt Dues musikkinstitutt, med Morten Carlsen som lærer. Her var han i flere år var gruppeleder i det prisbelønte Juniororkesteret. 

Han har deltatt på flere kurs i tilknytning til ECMA (European Chamber Music Academy), Quartet Program (USA) i henholdsvis New York og Colorado, Valdres sommersymfoni og International Summer School ved Tsjaikovskij-konservatoriet (Moskva).