fril_musikk_quarteto_testosterone_-4220.jpg

Jakob Dingstad

Bratsj

Bratsjisten Jakob Dingstad er en norsk kammer- og orkestermusiker bosatt i Helsinfors, Finland. I 2017 ble han ansatt som solobratsjist i Finlands radiosymforkester, og var solist med orkesteret i Mozarts Sinfonia Concertante i november samme år. Allerede i ung alder har han en bred erfaring som gruppeleder, og har ledet bratsjgruppene i blant Operaorkesteret i Oslo, Sveriges radios symfoniorkester, flere finske orkestre og i Australian Chamber Orchestra. Jakob har en bachelor- og mastergrad fra Norges musikkhøgskole med professor Lars Anders Tomter.

Han er grunnleggende medlem av Quartetto Testosterone (2008-), vært med på flere mesterklasser i regi av ECMA (European Chamber Music Association), og konsertert i både inn- og utland.

I løpet av ungdomsårene var Jakob elev ved Barratt Dues musikkinstitutt med Morten Carlsen som lærer. Her var han i flere år gruppeleder i det prisbelønte Juniororkesteret. Jakob gikk på musikklinja ved Foss videregående skole, hvor han bygget seg opp erfaring innenfor flere musikksjangere, og bidro som musiker i 3 kritikerroste revyer. I Ungdommens musikkmesterskap 2008 mottok han 1. pris i sin aldersklasse i landsfinalen, og senere ble Quartetto Testosterone tildelt samme pris i 2011. 

Han har deltatt på flere kurs, deriblant Carl Flesch-akademiet i Tyskland, ISA i Østerrike, Quartet Program (USA) i henholdsvis New York og Colorado, Valdres sommersymfoni og International Summer School ved Tsjaikovskij-konservatoriet (Moskva).