fril_musikk_quarteto_testosterone_-5299.jpg

Biografi

 

Strykekvartetten Quartetto Testosterone ble stiftet høsten 2008, og har siden starten engasjert seg sterkt innenfor nyere klassisk musikk. Kvartetten består av Daniel Lyngstad og Sondre Fjose Sandberg (fiolin), Jakob Dingstad (bratsj) og Sverre Barratt-Due (cello). Alle er av 1991-årgang, og bor og jobber i henholdsvis Oslo, Stavanger og Helsingfors. 

I mars 2016 opptrådte kvartetten sammen med Uno Alexander Vesje og Margrethe Fredheim i Carnegie Hall, New York. Våren 2018 ble de invitert tilbake til USA og Edvard Grieg Society i Minnesota. Kvartetten holdt i den anledning konserter i New York og Minneapolis.

Med Mozart og Haydn til dagens unge komponister på programmet, er kvartetten svært fleksibel repertoarmessig, og har bred erfaring med oppdrag på tvers av sjangere. Kvartetten har også lagt spesiell vekt på minimalistisk musikk og har flere verk av Reich, Glass og Pärt på repertoaret.

I 2011 mottok ensemblet 1.-pris i Ungdommens musikkmesterskap, etter å ha kvalifisert seg til den landsdekkende finalen i konkurransen. Kvartetten har en aktiv konsertvirksomhet i østlands-området. Februar 2012 avholdt kvartetten en konsert i Helsinki i samarbeid med elever fra Sibelius-akademiet, som ble gjentatt i Oslo i oktober. Kvartetten har spilt i blant annet Operaen, Oslo Konserthus, Universitetets Aula, og på festivaler som Oslo Quartet Series, Levende klassisk og Harmos (Portugal).

Quartetto Testosterone har samarbeidet med en rekke profilerte komponister og musikere, deriblant Håvard Gimse, Morten Gaathaug, Tor Espen Aspaas, Stian Carstensen og Njål Sparbo. Videre har kvartetten et tett samarbeid med komponiststudentene ved NMH.

Ved Norges Musikkhøgskole kvalifiserte seg til utvidet undervisning, samarbeidet jevnlig med unge komponister og regelmessig undervisning med blant annet Are Sandbakken. Kvartetten har også blitt undervist av Geir Inge Lotsberg, Hatto Beyerle, Andrew Manze, Johannes Meissl, Ferenc Rados, Shmuel Ashkenasi, og Christoph Richter.