fril_musikk_quarteto_testosterone_-5299.jpg

Biografi

 

Strykekvartetten Quartetto Testosterone ble stiftet høsten 2008, og har siden starten engasjert seg sterkt innenfor nyere klassisk musikk. Kvartetten består av Daniel Lyngstad og Sondre Fjose Sandberg (fiolin), Jakob Dingstad (bratsj) og Sverre Barratt-Due (cello). Alle er av 1991-årgang, og bor og jobber i henholdsvis Oslo, Stockholm, København og Helsingfors. 

Konsertvirksomheten viser bredden i kvartettrepertoaret, fra Mozart og Haydn til dagens unge, lovende komponister. Utover dette er kvartetten svært fleksibel repertoarmessig, og har bred erfaring med oppdrag på tvers av sjangere. Kvartetten har også lagt spesiell vekt på minimalistisk musikk og har flere verk av Reich, Glass og Pärt på repertoaret.

I 2011 mottok ensemblet 1.-pris i Ungdommens musikkmesterskap, etter å ha kvalifisert seg til den landsdekkende finalen i konkurransen. Kvartetten har en aktiv konsertvirksomhet i østlands-området. Februar 2012 avholdt kvartetten en konsert i Helsinki i samarbeid med elever fra Sibelius-akademiet, som ble gjentatt i Oslo i oktober. Kvartetten har spilt i blant annet Operaen, Oslo Konserthus, Universitetets Aula, og på festivaler som Oslo Quartet Series, Levende klassisk og Harmos (Portugal).

Quartetto Testosterone har samarbeidet med en rekke profilerte komponister og musikere, deriblant Håvard Gimse, Morten Gaathaug, Tor Espen Aspaas, Stian Carstensen og Njål Sparbo. Videre har kvartetten et tett samarbeid med komponiststudentene ved NMH.

Ved Norges Musikkhøgskole har kvartetten kvalifisert seg til utvidet undervisning, og har regelmessig undervisning med blant annet Are Sandbakken. Kvartetten har også hatt timer med blant andre Geir Inge Lotsberg, Hatto Beyerle, Andrew Manze, Johannes Meissl, Ferenc Rados, Shmuel Ashkenasi, og Christoph Richter.