fril_musikk_quarteto_testosterone_-4181.jpg

Sverre Barratt-Due 

Cello

Sverre Barratt-Due er en aktiv orkestermusiker basert i Oslo. Han spiller jevnlig i Det Norske Kammerorkester og ble i januar 2017 fast ansatt i Kringkastingsorkesteret (KORK) som nestgruppeleder. I tillegg til Quartetto Testosterone, er han fast medlem i Edvard Munch Ensemble sammen med bl.a. Guro Kleven Hagen og Thormod Rønning Kvam.

Sverre tok sin utdannelse ved Norges musikkhøgskole under prof. Truls Mørk. Han fullførte sin master i 2016 med avsluttende konsert og debut i Universitetets aula. I tilegg til en aktiv orkesterkarriere har han spilt kammermusikkonserter i både Østerrike, Italia, Finland og Norge. Som kvartettmedlem har han møtt lærere og musikere fra hele Europa gjennom European Chamber Music Academy (ECMA), og fått undervisning av professorer som Hatto Beyerle og Johannes Meisl.

I barne- og ungdomsårene var Sverre elev ved Barratt Due musikkinstitutt og ble tidlig tatt opp i Unge Talenter. Her fikk han spille i flaggskipet Juniororkesteret og fikk undervisning av Tove Sinding-Larsen og Bjørn Solum. I disse årene var Sverre også en aktiv konkurransemusiker, og vant førstepris i både Sparre Olsen-konkurransen og i Ungdommens musikkmesterskap. Dette førte til solokonserter på Malta og i Bodø.